Double Gable 
Designed for a growing family, this project includes both a primary home and laneway home. The project has many unique features, our favourite being the developed attic space designed specifically as a refuge for the kids where they can play freely. Another unique feature is the 3 storey vaulted space that cuts through the entire house, creating a clear division of space and allows natural light to penetrate into the centre of the house via large skylights. The double gabled form makes this 3 storey house feel modest and comfortable within the historic streetscape of Hillhurst.
Location Hillhurst, Calgary
Size  3,500 sq. ft
Studio North Project Team  Mark Erickson (design), Damon Hayes Couture (design), Erica Burgsma (design), Breana Chabot (representation)
Status  In progress

Back to Top